dimarts, 12 de juliol del 2016

Cim de la Coma D´Or


 



Arribem a l´aparcament de Puymorenc ens preparem i en poca estona prenem la sortida els 30 companys i companyes que avui farem la caminada sortim a las vuit del matí per pujar.
El Puig de la Coma d'Or és un cim bonic i emblemàtic situat entre Porté-Puymorens i el Carlit. D'accés senzill i accessible durant tot l'any fa que sigui una zona amb molta afluència de gent tant a l'hivern com a l'estiu. A més, les vistes que ofereix a 360º fan d'aquesta muntanya un mirador privilegiat, sobretot de l'extensa i solitària regió de l'Arieja.



Des de l'inici ja es pot veure la Coma d'en Garcia amb el Tossal Mercader en primer terme ,La primera part del recorregut segueix una pista totalment transitable que ens va acostant al fons de la Coma d'en Garcia.
 Poc a poc deixem la pista i pugem per corriols fins a la Portella de la Coma d'en Garcia. Aqui trobem las primeres congestes de neu .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Portella de la Coma d'en Garcia, 2534 metres. Ja hem assolit el coll i es veu ,I també apareix l'objectiu de la jornada acompanyat del  Puigpedrós de Lanoux, aquí fem la parada per esmorzar


Una foto de grup en el estany de la Llosa , davant nostre tenim el camí ven definit per fer el cim

 




Em assolit el cim 2826 metres vistes fantàstica des de aquest punt ara quede lo pitjor ,alguns es quedan a l'avant cim, nosaltres provem de passar fins a la fita situada més al nord. Té un pas aeri que pot impressionar una mica. També es poden desgrimpar uns 3 o 4 metres per la dreta i tornar a enfilar-te fins a la cresta.






Una bona estona en el cim suficient per tirar-nos un mon de fotos , amb aquestes vista val la pena aprofitar no sempre es fa un cim amb tan bon paisatge , de totes maneres toca retornar , passar de nou aquet punt força complicat i la baixada que sens dubte es farà llarga.
passarem per  el Puig de Coma d'Or SSE, 2822 metres. Ofereix una bona panoràmica del Puig de Coma d'Or i el Puigpedrós de Lanoux.A partir d'aquí, comencem el descens fora de camí fins al rec de Cortal Rossó ,no és una baixada tècnica, ni molt menys. Simplement s'ha d'anar buscant la millor opció per les pales d'herba.



Seguin el torrent arribem a unes grans valls i arribem per un canal a la Cabana de Cortal Rossó. Poc a poc ens acostem al final de la ruta per camí ample i ben definit que dóna tota la volta a la Serra de Llosers.tenim una arribada amb boira pro finalment apareix el Coll de Pimorent amb les construccions al costat de la carretera.



De nou al Bus buscarem un lloc per dinar i carretera fins a casa