dijous, 13 d’octubre del 2016

Beget


 
LA RUTA EN WIKILOC
 
 




Curta sortida , aquest dijous per els voltants de Baget , sortim del Coll de Salomó i anem fins el poble de Baget quasi tot el camí es de baixada , tota la nit avans a estat plovent el corriol per avont passem es ple de fanc i sobre tot molt perill de patinades , avui a la caminada no em estat masses tan sols 33 els altres an anat fins el poble i allí an sortit en diferents excursions per els voltants , dons a las deu teníem l´esmorzar  punt
 






 Arriba la riera de Baget , aquí sabíem que podia anar crescuda debut a las pluges d'aquets darrers dies , per pasa-la alguns es varen treure las sabates i altres varen optar per fer el pas per sobre las pedres encara que això volia dir mullar-se una mica , de totes maneres no va ser obstacle per ningú



Arribem al pont de la riera de Baget , aquí de seguir per la carretera ens portaria direcció Rocabruna , nosaltres prenem el camí de la dreta direcció al poble de Baget , al entrar ens podem adonar de lo encantador d un poble tan petit totes las cases del seu entorn de roca de riu , unes portalades dignes de ser fotografiades , els carrers molt ben cuidats , un poble que dona plaer visitar-lo .
com molt bé diuen . Un poblet pintoresc i encantador que tot ell és un monument arquitectònic. Un petit racó del Ripollès a tocar del cel .







Anem a esmorzar dons la gana ja la tenim feta després de vuit km de caminada , anem a fer-ho al restaurant del forn , con podrem veure en las fotos una mica variat , embotits , formatges , truita i unes mongetes , tot això per reprendre forces.
Els menjadors d´aquest lloc estan carregats d’art i història, d’una terrassa coberta amb vistes sobre el riu, al poble i a l’entorn privilegiat , d´aqueta manera, amb bona companyia i gaudint d´aquet entorn farem un bon àpat








 A Beget l'art romànic també es manifesta en forma de temple: construïda el segle X, l'església de Sant Cristòfor de Beget un dels exemplars romànics més bells de la zona, és una mostra del romànic pre-pirinenc en el seu estat més pur.
Aplega la coneguda Majestat del retaule de l'altar major, del segle XII; una talla de fusta policromada que medeix dos metres i que ha estat venerada al llarg dels segles. La túnica, el cenyidor de doble nus a la cintura, el rostre emmarcat pel pentinat dels cabells, i tota la riquesa de detalls que emana d'aquesta figura fan de la Majestat de Beget una de les talles romàniques més belles que es conserven actualment a Catalunya.
El sr Isidre Charles gran enamorat del romànic ens fa l´explicació d´aquesta església








Unas imatges de petis detalls d´aquest poble de Beget




Amb aquesta bonica façana diem adéu a la sortida d´avui

visca