dijous, 1 de desembre del 2016

Bellmunt

 
LA RUTA EN WIKILOC
 
 


 

Començem la ruta des del cementiri de Sant Pere tot seguint el camí pavimentat i reprenent el GR més amunt. Al peu de la muntanya es creua la carretera pavimentada am el GR. La pista pavimentada va pujant la muntanya fent ziga-zagues i el GR puja recte pel mig i va creuant la carretera a diferents punts. El GR per arribar dalt al santuari està molt fresat i no té pèrdua.
Des de dalt podrem gaudir d’unes fantàstiques vistes de tota la plana de Vic i entorns, al sud i del Bisaura i dels Pirineus, al nord.
 




Sortint a primera hora del matí des de San Pera de Torello comencem la pujada al principi força dura ens quedant davant nostre algo mes de 600 metres d´alçada fins arribar dalt , el matí es realment fred i al començar estem en mig d´una espessa boira , aquesta es acompanyarà part del camí , per la mitat la deixarem sota nostre i tindrem un dia fantàstic








A mig camí ens trobem amb un petit santuari dedicat a la mare de deu de Montserrat , diuen està en aquest indret a peu de carretera perquè es el primer lloc que es veu Montserrat en els dies clars




 A l’arribar a la meitat del camí, prop de la cota dels 1000 metres, hi a peu del camí, trobarem aquesta antiga Font de la Vidranesa, es diu que podria ser tant antiga com el Santuari.
Pel seu nom, alguna gent creu que estem dintre del terme de Vidrà, per ho no és així.
Hi ha també, al seu costat un petit refugi amb seients i una xemeneia, amb data de 1914 i renovat el 1985 i de construcció amb regust modernista







El santuari de la Mare de Déu de Bellmunt es troba en el punt més alt de la serra de Bellmunt , a 1.246 m d'altitud sobre el nivell del mar.
Aquesta serra, orientada d'est a oest, pertany als primers contraforts del Prepirineu català i des dels seus cims es contempla la Plana de Vic, al sud, i una sèrie de cadenes muntanyoses que culminen al nord amb el massís de Rasos de Peguera, la serra del Cadí i els cims de Pedraforca i Puigmal .
Al cim hi ha un vèrtex geodèsic


 






 En el camí de tornada passem per el cim de la serralada una bona estona i això ens deixa veure las boniques vistes de tot Osona sota una espessa i abundant boira , per sort nosaltres dalt estem gaudint d´un dia realment esplèndid.




 Quasi al final unes fotos dels caminats i avui una fen una petita dedicació a las sras del grup que com podem veure son un grup números , endavant noies




Amb els  útils de feina i el company Lluis diem adéu a l'excursió d´avui


visca la independenc